frigofood.gr - Header Section

frigofood.gr - Main Section

recipes-peppers

recipes-bahari

frigofood.gr - Main Component

ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σολωμός φιλέτο πλευρά
  • 80ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 50γρ. βούτυρο
  • 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 ντομάτες
  • 2 πρέζες εστραγκόν (φρέσκο ή αποξηραμένο)
    ή ψιλοκομμένο άνηθο αν δεν έχουμε εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα ξεφλουδισμένη αφού έχουμε ήδη αφαιρέσει τα σπόρια από το εσωτερικό της και την έχουμε ψιλοκόψει. Αλατοπιπερώνουμε τον σολωμό και τον τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν/άνηθο και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τον σολωμό και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 ºC. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι.

 

frigofood.gr - Bottom info