frigofood.gr - Main Component
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβουμε την μύτη και την πετάμε. Αφήνουμε λίγο κοτσάνι καθαρισμένο και το λευκό της βάσης. Με ένα κουταλάκι καθαρίζουμε την φούντα στο κέντρο. Αν είναι τρυφερό το κοτσάνι το καθαρίζουμε γύρω γύρω και κρατάμε το εσωτερικό κομμένο σε μπαστουνάκια 3 εκ.
Σε λεκάνη βάζουμε νερό, το χυμό 3 λεμονιών, την κουταλιά αλεύρι και τοποθετούμε τις καθαρισμένες αγκινάρες για να μην μαυρίσουν. Σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, αχνίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πατάτες με το λάδι. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Απλώνουμε τις αγκινάρες μια μια επάνω στα λαχανικά με το κοτσάνι προς τα κάτω. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, την κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο νερό. Τις σκεπάζουμε με κλωνάρια άνηθο ολόκληρα, απλώνουμε μια λαδόκολλα από πάνω και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε αφαιρούμε και πετάμε τον άνηθο. Βάζουμε 3 καρδιές αγκινάρας σε κάθε πιάτο, γαρνίρουμε με τα λαχανικά. Σερβίρεται χλιαρό.