frigofood.gr - Main Component
Τα κατεψυγμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται συχνά στη δημιουργική μαγειρική καθώς και την επαγγελματική κουζίνα, γιατί προσφέρουν υψηλή ποιότητα και μεγάλη προσαρμογή. Τα κατεψυγμένα προϊόντα καταψύχονται όσο είναι ακόμα φρέσκα, συνήθως εντός λίγων ωρών από τη συγκομιδή/σφαγή/αλίευση, διατηρώντας τις ευεργετικές ιδιότητες της αρχικής φρεσκάδας εντός τους. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής από τα φρέσκα, οπότε μπορούμε να τα απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ανεξάρτητα εποχής. Πολλοί chef π.χ. χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κατεψυγμένα λαχανικά για πλούσια ποικιλία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ποιοτικά ίσης αξίας με τα νωπά αρκεί να μην έχει διασπαστεί η ψυκτική αλυσίδα. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να έχουν καταψυχθεί άμεσα και σωστά και να μην έχουν αποψυχθεί καθόλου στα ενδιάμεσα στάδια της διακίνησής τους μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή.
Η FRIGO FOOD Α.Ε. προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας κατεψυγμένα προϊόντα και στηριζόμενη στις μακροχρόνιες συνεργασίες της, επενδύει σε προμηθευτές που είναι αξιόπιστοι και ποιοτικά σταθεροί. Η ίδια η εταιρία φροντίζει τα τρόφιμά της συνεχώς και αποδεδειγμένα να βρίσκονται σε αποδεκτές θερμοκρασίες ψύξης ή κατάψυξης.
Με γνώμονα την ποιότητα η FRIGO FOOD Α.Ε. εφάρμοσε για πολλά χρόνια το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου). Το HACCP είναι μια προληπτική μέθοδος που σκοπό έχει την εξασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των κατεψυγμένων τροφίμων σε όλα τα στάδια της διακίνησής τους μέχρι τον τελικό καταναλωτή.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρία θέλοντας να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις στα συστήματα διασφάλισης της ασφάλειας στο χώρο των τροφίμων, υιοθέτησε το νέο Διεθνές Πρότυπο EN ISO 22000. Το διεθνές αυτό πρότυπο καθορίζει τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και ενσωματώνει τις:
- απαιτήσεις του HACCP
- απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας
- γενικές αρχές των συστημάτων διαχείρισης
δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο, παγκοσμίως αναγνωρισμένο, πρότυπο ασφάλειας τροφίμων.