frigofood.gr - Main Component
ΝΟΥΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε το νουά από λίπη, πέτσες, ίνες νεύρα. Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία και το αλατοπιπερώνετε. Σε μέτρια, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 ποτήρια νερό, προσθέτετε το κρέας και το αφήνετε να βράσει σκεπασμένο σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει (τουλάχιστον για 2 ώρες). Στη συνέχεια βγάζετε το νουά από την κατσαρόλα και σε βαθύ τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και το ροδίζετε γύρω γύρω, το σβήνετε με το κονιάκ και το λεμόνι, κλείνετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε λετές φέτες. Την σάλτσα της κατσαρόλας την χυλώνετε με ½ κουτ corn flour αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και την περιχύνετε στο κρέας.
Σημείωση: Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.