frigofood.gr - Header Section

frigofood.gr - Main Section

frigofood.gr - Main Component

 

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 τεμ. καρέ αρνιού καθαρισμένα
  • 150γρ ψίχα φυστικιού Αιγίνης (ανάλατα)
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανου (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200ml ντεμί γκλας ή πηχτή σκούρα σάλτσα κρέατος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι ψίχα
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε και ξεκοκκαλίζουμε το αρνίσιο καρέ. Αλατοπιπερώνουμε το καρέ και το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να δώσουμε χρώμα σε όλες τις πλευρές. Σε γουδί χτυπάμε τα φυστίκια με το δενδρολίβανο και απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι, αλείφουμε με αυτό το κρέας και περνάμε το κρέας από το ταψάκι ώστε να κολλήσει πάνω του το μείγμα φυστικιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά. Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κρέας, δένουμε το ζωμό με βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει. Κόβουμε το καρέ σε παϊδάκια, τα τοποθετούμε σε πιάτο, περιχύνουμε με την σάλτσα του ζωμού και γαρνίρουμε με τα φιλετάκια προρτοκαλιού.

frigofood.gr - Bottom info