frigofood.gr - Header Section

frigofood.gr - Main Section

frigofood.gr - Main Component

 

ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1600γρ μόσχου ποντίκι
  • 2 φλιτζάνια πέννες
  • 120γρ. μπέικον σε λεπτές και στενές λωρίδες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 30γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι (περίπου) τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 ¼ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου σε χλιαρό νερό, τα σουρώνετε και φυλάτε το νερό. Χαράζετε ελαφρά τα κομματάκια κρέατος και βάζετε μέσα ψιλοκομμένες τις 3 σκελίδες σκόρδο και το μπέικον αφού αλατοπιπερώσετε το κρέας. Στη συνέχεια το σοτάρετε σε ζεστό λάδι και το βάζετε σε ένα πιάτο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον πελτέ που έχετε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό, τα μανιτάρια, το δενδρολίβανο, την κανέλα, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να βράσει το κρέας για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το νερό από τα μανιτάρια κι όσο ακόμα χρειαστεί. Σιγοβράζετε τουλάχιστον για 3 ώρες έτσι ώστε να μαλακώσει.

Στη συνέχεια βράζετε νερό, προσθέτετε αλάτι, ρίχνετε μέσα τις πέννες και τις αφήνετε να βράσουν όσο λέει η συσκευασία. Βάζετε το κρέας χωρίς τη σάλτσα σε μια πιατέλα, σουρώνετε τις πέννες και τις προσθέτετε στην πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.

Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

frigofood.gr - Bottom info